Terug

6 tips om nooit meer te laat te komen

  • 29 / 02 / 2016 0
6 tips om nooit meer te laat te komen

Hoe krijgen sommige mensen het toch voor elkaar? Op tijd komen en er dan ook nog eens flawless uit zien. Helaas vereist dit nogal wat skills en komt die look niet vanzelf aanwaaien. Hieronder delen we een aantal tips & tricks van mensen die altijd op tijd komen.

1. Maak je ontbijt de avond vantevoren al klaar.

Jij en ik weten allebei dat boterhammen smeren absoluut niet mogelijk is in de ochtend. Je eyeliner is belangrijker dan je knorrende maag, right?

2. Plan je outfit een avond vantevoren.
Voor alle vrouwen is het wel herkenbaar. ‘So many clothes, but still got nothing to wear’. Iedere ochtend staan we weer voor hetzelfde probleem en laten we de kamer achter alsof ere en tornado doorheen is geraasd. We ain’t got time for that! Neem ‘savonds de tijd en leg wat leuke setjes neer. Dit scheelt je in de ochtend minstens een kwartier tot half uur wanneer je niet weet wat je aan moet trekken.

3. Bewaar je spullen op een vaste plek.

Ook een goede tip is het opbergen van je spullen op een vaste plek. Denk aan je sleutels, je portemonnee, je OV (wanneer je met het openbaar vervoer reist) etc. Dit scheelt een hoop ergernis in de ochtend als je even niet weet waar je alles gelaten hebt de dag ervoor. Hiermee win je zeker weer 5 minuten mee. Score!


4. Plak reminders voor belangrijke zaken.
Mag je iets absoluut niet vergeten of moet je nog iets meenemen waar je normaal niet aan zou denken? Plak dan post-its op een plek waar je zeker nog komt ‘smorgens. Op de spiegel of bijvoorbeeld het aanrecht.

5. Vergeet social media in de ochtend.

We willen nog weleens tussen de bezigheden door onze telefoon checken. We hebben er een nacht opzitten en in 9 uur tijd kan er natuurlijk heel veel gebeurd zijn. DON’T! Je vergroot hiermee de kans op afleiding en voor je het weet kom je plotseling het zusje van je oud klasgenootje tegen die nu verkering heeft met je basisschool vlam. Dit kan je natuurlijk ook gewoon checken in de trein of in je pauzes.  

6. Bereid je reistijd voor.

Nu is het zo dat we een artikel hebben gelezen dat mensen die te laat komen daar echt niks aan kunnen doen. Kom je standaard altijd te laat, dan lijdt je volgens Justin Kruger (sociaal psycholoog aan de New York University) aan ‘planning fallacy’. Onderzoek wijst uit dat als je hier aan lijdt, je de duur van een taak gemiddeld met 40 procent onderschat. Hieruit kunnen we dus concluderen dat wanneer je bijvoorbeeld 30 minuten nodig hebt om op je bestemming te komen, je daar simpelweg 12 minuten extra voor moet rekenen om op tijd te willen komen.

 

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box